Porridge "peste noapte" | FOOD

20:04:00

Am să încep această serie de rețete vegetariane cu micul dejun, cea mai importantă masă a zilei. Iar această rețetă e pentru toate persoanele care nu au timp să își pregătească micul dejun dinimeața, care au nevoie de un mic dejun la pachet și care vor o masă sănătoasă și ușor de gătit.


Porridge-ul este una dintre mâncărurile mele favorite. Este simplu de făcut, rapid (ai nevoie doar de vreo 15 minute, cu tot cu pregătiri) și este incredibil de sănătos. 


În timpul anotimpurilor friguroase îmi place să mi-l pregătesc cald și chiar am scris o postare cu rețeta pe care o folosesc mereu. E gustoasă, perfectă pentru toamnă și iarnă și se face în câteva minute. Rețeta o găsiți aici: WINTER BREAKFAST RECIPE
Însă când e vară și e cald îmi pregătesc porridge-ul cu o seară înainte și îl las în frigider peste noapte. Dimineața e gata, rece, perfect din frigider. 

Ingrediente:
  • o cană de ovăz 
  • două căni de iaurt (folosiți aceeași cană)
  • semințe de chia (folosesc cam 2 lingurițe, puteți adăugați mai mult sau mai puțin, depinde de fiecare, sau puteți să nu adăugați deloc)
  • miere (opțional, dacă vreți să fie mai dulce)
  • fruct la alegere (eu am ales o piersică)
Mod de preparare:
  1. Nici nu cred că există o metodă mai simplă de a prepara un mic dejun. Luați borcanul, puneți fulgii de ovăz, iaurtul, semințele de chia, mierea și fructul tăiat cuburi. 
  2. Amestecați bine.
  3. Puneți-l în frigider, cu capac, desigur. 
  4. În dimineața următoare aveți un mic dejun delicios, plin de fibre, care o să vă țină de foame pe tot parcursul dimineții. 

Puteți să îl luați cu voi la serviciu, la școală, oriunde. Mâncați-l direct din borcan sau puneți-l într-un bol dacă vă simțiți mai fancy. Totul ține de voi și de cum doriți să devorați acest deliciu. 
Sper ca această rețetă să vă arate că puteți avea un mic dejun sănătos, ieftin și vegetarian. Nu trebuie să cheltui mulți bani pentru a mânca sănătos și a-i da corpului tău ce are nevoie. O să postez mult mai multe rețete de acest fel, așa că așteptați-vă la multă mâncare pe acest blog. Ce pot să zic, iubesc mâncarea!
Urmăriți-mă pe Instagram pentru a vedea ce se întâmplă în viața mea - @happygabiii


You Might Also Like

0 comentarii

Instagram