BookTalk #10 | Ce mi-am propus să citesc vara aceasta | BOOKS

18:25:00

❤ Bună și bine ai (re)venit pe blog!


Vine vara! Nu știu cum să mă simt când zic asta. Pe de-o parte sunt fericită pentru că e mai cald, pot să stau în balcon toată ziua, am geamurile deschise non-stop și vin serile de vară, care sunt favoritele mele, dar pe de altă parte nu îmi vine să cred că a trecut deja jumătate din 2017. Și a trecut repede, nu glumă. În plus, căldura prea mare e un NU! mare pentru mine. 
Însă vara reprezintă și mult mai mult timp pentru citit, așa că am o listă lungă cu cărți pe care vreau să le citesc, așa că a trebuit să le împărtășesc cu voi. Imaginați-vă doar atât: o carte bună, o pătură, apă (trebuie să fii hidratată) și un loc verde, un loc unde se aud doar păsările cum cântă. Cum sună asta? 


Încă de când a apărut am auzit numai lucruri bune despre ea. Nu știu prea multe detalii, însă tot ce știu este că se discută despre rasism, despre politică și care te educă în legătură cu multe lucruri, în special cu problemele pe care le au persoanele de altă culoare în această societate. Probabil o să revin cu o recenzie și sunt aproximativ 90% sigură că o să îmi placă această carte. 
Buy it here: BooksExpress
Notă Goodreads: 4,68.

BIG LITTLE LIES - Liane Moriarty / Marile minciuni nevinovate

Dacă ați mai auzit acest nume e probabil că știți că este și un serial după această carte, făcut de HBO. Am început să mă uit la el, nu sunt la zi în acest moment, dar îmi place foarte mult. La început nu știam că există și o carte, așa că am de gând să o citesc înainte să mă mai uit la serial.
Această carte urmărește 3 femei: Madeline, Celeste și Jane. Mămici care își iubesc copiii, dramă, minciuni, abuz, viol, crime, scandal, școală, adolescenți, toate acestea se găsesc în minunata ficțiune contemporană. 
Buy it here: BooksExpress, Okian
Notă Goodreads: 4,91


O carte care tocmai a fost făcută într-un film, o carte apreciată de mulți, așa că trebuie să o citesc. Protagonista este o fată care suferă de o boală nemaîntâlnită: este alergică la lume. Nu iese din casă, nu vorbește cu nimeni, singurele persoane pe care le vede sunt mama ei și asistenta medicală. Până într-o zi, când în casa de alături de mută un băiat chipeș, Olly, care ar putea schimba totul. 
Sunt curioasă ce o se întâmple și apoi să văd și filmul. 
Buy it here: BookExpress, Okian.
Notă Goodreads: 4,11. 


„Ține minte, e doar un joc...”
Scarlett nu a părăsit niciodată insula unde a crescut alături de e sora ei, Tella, și crudul ei tată. Însă acum, tatăl ei a aranjat ca Scarlett să se căsătorească, iar visul ei de a vedea Caraval este distrus. Puțin știe, dar invitația pentru a merge la Caraval sosește, iar sora ei o ajută pe Scarlett să fugă. Ea crede că spectacolul este doar atât: un spectacol, dar când organizatorul o răpește, nimic nu mai e la fel. Se pare că de data asta, Caravalul este vorba despre Tella, iar scopul lui Scarlett este să o găsească în 5 zile, altfel sora ei va dispărea pentru totdeauna. 
Magie, fantastic, mister și aventură sunt doar câteva cuvinte pentru a descrie această carte. 
Buy it here: BookExpess, Okian.
Notă Goodreads: 4,0.Circul sosește fără avertisment. Nici măcar un anunț, un poster care să facă reclamă, nimic. Este pur și simplu acolo, când ieri nu a fost. Printre corturile negre, alături de un contorționist care intră într-o cutie mică, alături de mirosuri îmbietoare, se află o senzație unică. Totul pare normal, însă în spatele cortinei, doi tineri iluzioniști sunt într-o competiție periculoasă, din care doar unul poate să rămână în picioare. 
Când Celia descoperă că Marco este adversarul ei, cei doi se pun de acord să colaboreze, neștiind cum jocul acesta o să se termine.
Dacă vreți să știți, este și puțină dragoste, și mister, ceea ce mă face foarte curioasă. 
Buy it here: BookExpress, Okian.
Notă Goodreads: 4,03
Aceste sunt doar 5 dintre următoarele cărți pe care o să le citesc. Sunt destul de în urmă cu challenge-ul de pe Goodreads, în care mi-am propus ca anul acesta să citesc 60 de cărți (inițial 75, dar am realizat că nu e posibil, însă cine știe) și am citit doar 13, așa că trebuie să mă pun serios pe citit. Deci, aici sunt alte 5 cărți pe care sper să le citesc vara aceasta.You Might Also Like

0 comentarii